Evde bakım hizmeti başlıyor!!!

Haber Giriş : 11 Mart 2005 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evde bakım hizmeti, özel merkezler veya hastane, tıp merkezi, poliklinik gibi özel sağlık kuruluşları bünyesinde bulunan birimler tarafından verilecek. Hizmette devamlılık esas olacak, ihtiyaç durumunda belirli saatlerde evde bakım hizmeti alınabilecek. Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yönetmelik; ağır hastalara evde bakım imkanı sunuyor. İşte bunlar:

* Evde bakım hizmetinde devamlılık esas olacak. Bu devamlılık, hastanın talebi ve hizmetin gereklerine göre gece ve gündüz, hafta sonu ve tatil günleri dahil olmak üzere gerektiğinde 24 saat kesintisiz hizmet verilebilecek şekilde olacak. İhtiyaç durumunda belirli saatlerde evde bakım hizmeti verilebilecek.

* Evde bakım hizmeti almak isteyen kişi, sağlık kuruluşuna bizzat veya telefonla müracaat edebilecek.

Sözleşme yapılabilecek

* Sağlık kuruluşu, evde tedavi veya bakımını yapabileceği kişi sayısı ve mevcut personel durumuna göre uygun sayıda kişi ile bakım sözleşmesi yapabilecek.

* Gece veya gündüz devamlı evde bakım hizmeti verilen hastalar, verilen hizmetlerin niteliğini denetlemek maksadıyla hekim tarafından en az haftada bir defa ziyaret edilecek ve denetim kayıt altına alınacak.

* Sağlık kuruluşunda kadrolu en az 4 hemşire veya sağlık memuru görev yapacak. İstenirse bu personelden biri ebe olabilecek.

* Merkez veya birimde psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı gibi hekim dışı sağlık personeli bulunabilecek. Ancak bunların görev ve sorumlulukları kendi mesleki mevzuatı ile sınırlı olacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber